2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT BAŞVURULARI

NOT: Çocuğumuzun okulu tanıması ve kolaylıkla uyum sağlaması için lütfen kayda birlikte  geliniz.(Anne -Baba-Çocuk)

30.06.2022 1067

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili kayıt duyurumuzdur.

Bilindiği üzere;

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde;

"Kayıt zamanı ve kayıt yaşı" başlıklı

MADDE 11 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır."  denilmektedir.

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır.

Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra eğer boşluk olursa  (fiziki imkânları yeterli ise)36-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesieğitim almamış olan 69-71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 17/03/2017 tarihli 28219185-100-E.3630212 sayılı yazısı gereği,  54 ay ve üzeri çocukların % 100' e  ulaşması için bu yaş grubundaki çocukların okulumuza kaydı ÖNCELİKLİDİR.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI ÇOCUK KULÜPLERİ YÖNERGESİ 'ne göre Alan taraması yapılarak, çağ nüfusunun eğitim talebinin karşılandığı okul öncesi eğitim kurumlarda personel ve fizikî imkânların yeterli olması, uygun eğitim ortamı bulunması ve kulüp için en az 10 çocuk bulunması durumunda, okul müdürlüğünün teklifi ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı  ile çocuk kulübü kurulur ifadesi gereği ;Okulumuzda fiziki imkanların yeterli olması sebebiyle 5 ve 4 yaş grupları için çocuk kulübü başvuruları alınacaktır.

Okulumuzun 2022-2023 Eğitim öğretim yılı aday  kayıtları  4  Temmuz 2022  – 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında okulumuzda  yapılacaktır.

2016 Ekim, Kasım ve Aralık doğumlular İlkokul yaşında olduğu için bu yaş grubu çocukların okul öncesi adres kayıt bölgesi olmaması sebebi ile kayıt ertelemeleri ve okul öncesi eğitim kayıt işlemleri adres kayıt bölgesindeki İlkokul Müdürlüklerince yapılacaktır.Kaydı düştüğü ilkokul gidip işlem yapılması gerekmektedir.

2016 ve 2017 -2018 Yılı doğumlular ( 5 yaş ve 4 yaş ) tam gün  ya da sabahçı öğlenci şeklinde başvurular alınacaktır.

2019 Yılı Ocak, Şubat , Mart  ayı doğumlu çocukların aday  kayıt başvuruları  eğer okul kayıt durumunda boşluk olursa alınacaktır.

Aday Kayıta gelirken;

• Başvurulacak çocuğun annesi-babası veya yasal vasisinin bizzat başvurması gerekmektedir.
  • Çocuğun nüfus cüzdanı aslı  tarafımıza sunulmalıdır.
  • Başvuran kişinin kimliğinin aslının yanında olması gerekmektedir. Başvuran kişi çocuğun yasal vasisi ise kimliği ile birlikte bu durumu gösterir belge yanında bulunmalıdır.
  •  Şehit, gazi ve harp malulü çocuğu ise bu belgelerin birinin aslının olması gerekmektedir.

NOT: Çocuğumuzun okulu tanıması ve kolaylıkla uyum sağlamsı için lütfen birlikte kayda geliniz.

Başvurular yukarıda belirtilen tarihlerde saat 10.00-13.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında alınacaktır.

Başvuru yoğunluğu sebebiyle bekleme sürecinizin olabileceğini göz önüne alarak ve işlerinizi buna göre ayarlayarak okulumuza geliniz.

Yukarıda belirtilen tüm hususlar ve kayıt şartları 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılında okulumuzda  eğitim almış öğrencilerimiz için de geçerlidir.